Välkommen!

Välkommen!
Kennel Lois Kelsey finns i Grums, Värmland, och föder upp Wheaten terrier i liten skala. Vi har haft rasen i drygt 20 år och just nu finns 5 hundar i våra familjer. Vi planerar att ha en kull valpar i början av 2013. Välkommen att läsa lite om vad som händer hos oss!
Hälsar Linda & Lillemor

söndag 10 oktober 2010

En tuff helg.......

Det har varit en tuff och intensiv helg för våra snart 4 månaders valpar och deras hussar och mattar! Under dagarna två har vi bland annat gått igenom grunderna i relation mellan hund och förare, aktivering, kommandoinlärning, lek, belöning samt praktisk skötsel av våra hundar. Det var väldigt roligt att träffa er alla igen och att se såväl ägare som hundars framsteg, trots att det bara blev två dagar. Utav 9 sålda valpar deltog 8 tillsammans med sina nya familjer, det var både långväga valpköpare från Oslo och Göteborg men även de som bor i vår egen kommun samt grannkommuner som fanns på plats. Roligt med så fin uppslutning! Här ovan till höger är det Morris med matte Marianne som letar korv gömda under plastkrukor. Även Mysan med matte Maj-Britt hittar korv under krukorna, på bilden till vänster.


Som jag nämde tidigare har vi lekt på olika sätt med våra valpar, bildbevis på detta finns nedan längst till höger där det är Annica och Wilja som är på G att kampa lite med en leksak.
Även Mira och husse Rune, till vänster, kan konsten att leka, roligare belöning än godis tyckte Mira under helgen. Att det är lekfulla valpar som är både kampvilliga och uppskattar att leka med matte eller husse har vi verkligen sett bevis på och nedan i mitten är det Dagny med matte Inger som är i full gång.


Tack alla för en trevlig helg och extra tack till Lotta för instruktörshjälpen!!

1 kommentar:

  1. Tack för en jätte trevlig helg. Såååå roligt att träffa allihop tycker jag. Ni är ju så duktiga du och Lotta. Tack Lillemor för gott fika och trevligt sällskap.

    SvaraRadera