Välkommen!

Välkommen!
Kennel Lois Kelsey finns i Grums, Värmland, och föder upp Wheaten terrier i liten skala. Vi har haft rasen i drygt 20 år och just nu finns 5 hundar i våra familjer. Vi planerar att ha en kull valpar i början av 2013. Välkommen att läsa lite om vad som händer hos oss!
Hälsar Linda & Lillemor

söndag 26 augusti 2012

Gotlandsresultat

Nu är vi på väg hem från vår vecka på Gotland, som innehållit både rundturer med sevärdheter av ön och hundutställning. Vi är alla lite lätt slitna och det ska bli skönt att komma hem igen, "borta bra men hemma bäst" det är då sant i alla fall!

Två dagar har vi ställt ut fem av våra hundar, och de bästa resultaten åstadkom vi under lördagen för domare Birgitta Hasselgren. I öppenklassen deltog Tyra (LK Dou-Lu), Doris (LK Chalice Canon) samt Wilda (LK Blaze). Wilda var först ut och fick ett VG, Doris fick ett KEP (kan ej prisbelönas), på grund av att hon blev rädd för domaren och hon inte kunde känna på henne. Sedan var det Tyras tur som vann öppenklassen med EXC och CK. Nu hade vi chans på certet! Domaren plockade bort några hundar tills det återstod de fyra som skulle placeras, och vi var kvar. Hon plockade om oss lite och vi hamnade som tvåa inför ett sista varv runt i ringen, och där slutade vi sedan också. Och eftersom tiken som vann redan är champion så innebar detta att CERTET gick till min pärla!! Nu fattas det bara ett innan hon kan titulera sig som Svensk utställningschampion (SE UCh).

Även gammelfarbrorn Tiger (SE UCh NO UCh LK Adonis) snart10 år, fick visa sig i utställningsringen för första gången på fyra år, nu i veteranklass. I kritiken stod det att han var i mycket fin kondition för sin ålder och resultatet blev ett EXC med CK, sedan placerade han sig som fyra bästa hane och blev bästa veteran, dock utan konkurrens. I den stora finalringen hade vi inget att hämta bland närmare 40 veteraner och blev således inte placerade. Men jag är väldigt nöjd ändå!

Vid dagens tävlan ställdes bara Tyra och hennes mor Mandy (Dessa Mi Kelsey O´Mandy), som veteran. Båda fick "släta" EXC, och det är första gången Tyra står utan CK. Ena dagen cert och andra inte ens CK, så kan det vara när det handlar om bedömningssport.

Jag återkommer med bilder från helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar